Cremo

המרת מידות ומשקלים

המרת מידות ומשקלים

המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי:
1 כוס = 240 מ”ל
4/3 כוס = 180 מ”ל
3/2 כוס = 160 מ”ל
2/1 כוס = 120 מ”ל
3/1כוס =  80 מ”ל
4/1 כוס =  60 מ”ל
1 כף = 15 מ”ל
1 כפית = 3 מ”ל

קמח רגיל/תופח, קורנפלור, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה
1 כוס = 140 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם

קמח מלא
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 7.8 גרם
1 כפית = 2.6 גרם

סוכר לבן/חום דמררה
1 כוס = 200 גרם
8 כפות = 100 גרם
1 כף = 12.5 גרם
1 כפית = 4 גרם

סוכר חום כהה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם

אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1  כף = 8 גרם
1  כפית = כ-3 גרם

דבש/סילאן
1 כוס = 340 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כפית = 7 גרם

חמאה/מרגרינה
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
כף חמאה מומסת=7 גרם

שמן

1 כוס = 200 גרם

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 200 גרם חמאה = 170 גרם שמן.

100 גרם חמאה/מרגרינה = 100 מ”ל שמן

שמן קוקוס

1 כף שמן קוקוס מוצק = 20 גרם
1 כף שמן קוקוס מומס – 5 גרם

קוקוס
1 כוס = 90 גרם

פרג טחון
1 כוס = 100 גרם

אגוזים ושקדים
1 כוס אגוזים שלמים/קצוצים גס- 100 גרם
1 כוס שקדים שלמים- 140 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים טחונים – 120 גרם

שוקולד צ’יפס
1 כוס = 200 גרם

שמרים
1 שקית שמרית/ קוביית שמרים טריים = 50 גרם

1 כף שמרים יבשים = 10 גרם  1 כפית = 4 גרם

ניתן להמיר שמרים יבשים בטריים בהכפלה ב-3:
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים.

ג’לטין
1 שקית = 14 גרם
1 כף = 10 גרם
1 עלה ג’לטין = 4 גרם

ביצים
L  גדול = 73-63 גרם
M בינוני = 63-53 גרם
חלבון L ביצה = 40-45 גרם
חלמון L ביצה = 20-25 גרם

חלבון M ביצה = 30-35 גרם
חלמון M ביצה = 20-25 גרם

במתכונים מומלץ להשתמש בביצים בגודל L לקבלת תוצאות מדויקות.

מלח רגיל
1 כוס = 288 גרם
1 כף מלח = 20 גרם
1 כפית = 6 גרם
שליש כוס = 100 גרם

שמנת מתוקה/חלב/מים/מיץ מפרי הדר
1 כוס = 240 מ”ל
1/2 כוס = 120 מ”ל
1 כף  = 15 מ”ל
1 כפית = 5 מ”ל

אתר קורסים מתקדם מבית
 
סקולילנד