אודות - About

Cremo

Einat’s Story

הכל התחיל בגיל מאוד צעיר, הייתי ילדה סקרנית ואהבתי לשבת על השיש במטבח ולהסתכל על אמא שלי אופה. זה תפס לי את העין והייתי שואלת אותה המון שאלות, זה סקרן אותי ובאותן שנים זה היה נראה לא פחות מיצירת אומנות… כשגדלתי קצת, הבנתי שאני רוצה ללמוד יותר על תחום האפייה והייתי יושבת שעות שלמות וצופה בתוכניות בישול בטלוויזיה. התאמנתי בבית ואפילו היו לי כמה הצלחות שגררו תגובות חיוביות ופרגונים מחברים ומשפחה קרובה.

אבל אני רציתי יותר, היה לי חלום להתמקצע בתחום, להגיע למצב שאני יודעת לאפות בלי לטעות ובלי להתבלבל. הבעיה הגדולה הייתה שאני ידעתי שמצב כזה לא אפשרי בכלל. אצלנו במשפחה היה ברור שכולם הולכים ללמוד תואר. תחום האפייה לא נכלל ברשימת המקצועות האלו. הייתי צריכה לעשות מה שהיה הכי מתקבל על הדעת באותה תקופה. וויתרתי על החלום הגדול להיות קונדיטורית כי הלחצים בבית השפיעו עליי.

אמא שלי הייתה חוזרת ואומרת לי ״עינת, קונדיטוריה זה לא מקצוע, אי אפשר להרוויח מזה כסף וממש לא להתפרנס מזה. את צריכה מקצוע אמיתי.״ בתור בחורה צעירה שרוצה לבנות את העתיד שלה, המילים שלה חלחלו והשפיעו עליי מאוד. זה גרם לי לחשוב פעמיים וללא ספק גם הוריד לי את הביטחון והאמונה. לבסוף נרשמתי ללימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול והתחלתי במסלול חיים אחר לגמרי ממה שקיוויתי שאלך בו. ולמרות זאת, לא הייתי מוכנה לוותר לגמרי על אהבתי לאפייה ובמהלך התואר עבדתי ברולדין בתור קונדיטורית במטבח ועזרתי להכין מאפים, עוגות ועוגיות. למדתי המון באינטרנט כי נושא האפייה בער בי, וכל הזמן הייתי מכינה מאפים ומנסה דברים חדשים. אפילו לימדתי קבוצת בנות, כל פעם קצת … לא הייתה לי הכשרה אמיתית. אבל אנשים מאוד אהבו לטעום מהעוגות שהכנתי, וזה נתן לי ביטחון להכין עוד ולהעביר את הידע שלי הלאה. בסיום התואר, נכנסתי לעבוד בחברת ביטוח ידועה ומוכרת וכל בוקר כשנכנסתי למשרד שאלתי את עצמי ״מה את עושה פה? למה את מבזבזת את הזמן שלך?״ ועדיין … הערכים שגדלתי עליהם היו חזקים יותר.

הזמן עבר ומיום ליום נהיה לי יותר ויותר קשה לשבת במשרד בתוך 4 קירות, היה לי משעמם. אחרי 8 חודשי עבודה קמתי בבוקר, לעוד יום רגיל, והבנתי שאני לא רוצה את זה יותר. היה לי רעב גדול ללמוד אפייה בצורה מקצועית וידעתי שאני חייבת לעשות את השינוי הזה.

עם יד על הלב, זו הייתה אחת ההחלטות המפחידות שעשיתי. עזבתי מקצוע בטוח, עם עבודה טובה וכסף טוב, לטובת משהו שלא באמת ידעתי אם יצליח. לא היה לי מושג אם מישהו ירצה להזמין ממני עוגות, אם אנשים יאהבו את המאפים שאני אכין, לא ידעתי אם אצליח להיות מקצועית כמו שאני באמת רוצה, אבל לא הייתי מוכנה לעבוד בביטוח עוד יום אחד נוסף. כל הזמן שאלתי את עצמי, ״למה את עושה את זה לעצמך? למה את עובדת במקום שאת לא אוהבת?״ וזהו, קמתי ועזבתי.

הייתי נשואה טרייה והכל היה חדש ולא ברור, אבל היום בדיעבד, זו הייתה ההחלטה הנכונה ואני שמחה על הצעד הזה. ככל שעבר הזמן, הביטחון שלי גבר, לא פחדתי לאפות עוגות ולא פחדתי לקחת סיכונים או לשלב מתכונים. גיליתי שאני טובה ושאני מסוגלת לאפות כל מה שאני רק רוצה. היום כשאני כבר מקצועית בתחום, אני יכולה לספר שאפייה זה באמת קל. כל אחת יכולה ללמוד את התחום בקלות ולהתעסק בו. אני אפילו לא מדברת על משהו מקצועי, אלא על תחביב בשעות הפנאי. זה תחום מספק ומעורר התלהבות בכל בית.

Love,
Einat

Our Service

גם את ממש רוצה להכנס לתחום האפייה?

איך אוכל לעזור לך?

סדנאות אפייה מקצועיות

חוויה מעשירה מלאה בכיף ועשייה שתיתן לך כלים לאפייה מדויקת באמצעות חומרי גלם איכותיים סדנא פרקטית ויישומית, תכירי מתכונים חדשים ותעלי לשלב הבא שלך בעולם האפייה.

קורס אפייה דיגיטלי

קורס דיגיטלי המחולק לקטגוריות ע"פ נושאי אפייה, ערוך ומצולם ברמה המקצועית ביותר, כך תוכלי לקבל את כלים פרקטיים בצורה מסודרת וברורה, שלב אחר שלב, בזמן ובקצב שלך.

הזמנת מגשי אירוח

קורס דיגיטלי המחולק לקטגוריות ע"פ נושאי אפייה, ערוך ומצולם ברמה המקצועית ביותר, כך תוכלי לקבל את כלים פרקטיים בצורה מסודרת וברורה, שלב אחר שלב, בזמן ובקצב שלך.

אתר קורסים מתקדם מבית
 
סקולילנד