זמן למתכון
עוגיות שוקולד צ’יפס
מתכון באהבה
עינת, קונדיטורית ומנחת סדנאות קונדיטוריה
תוכן עניינים
שיתוף מתכון:
- כ-25 עוגיות
- 20 דק'
- בסיסי
חומרים
170 גרם חמאה מומסת (לא חמה )
100 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים מדיום
280 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גרם שוקולד צ’יפס
(ערבבתי מריר וחלב יחד)
ניתן להוסיף גם 1/2 כוס אגוזים קצוצים למי שאוהב
אופן הכנה
בקערה גדולה או במיקסר עם וו גיטרה
מערבבים סוכרים עם חמאה מומסת עד לאיחוד
מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.
מוסיפים את הקמח עם הסודה לשתייה והמלח ומערבבים ממש מעט עד לאיחוד ולבסוף את השוקולד ציפס מקררים היטב לפחות שעתיים עד לילה במקרר.
מדליקים תנור ל-160 מעלות.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל16 כדורים גדולים (אפשר גם ליותר אבל שימו לב שזמן האפייה ישתנה בהתאם). מניחים על נייר אפייה במרווחים גדולים!
אופים כ- 10 דקות. העוגיות צריכות להיות זהובות מעט בצדדים ורכות מאוד במרכז. אל דאגה הם נראות לא אפויות אבל הם ימשיכו לאפות על התבנית החמה.